Observera att vi inte tar emot bordsreservationer för vanliga
luncher utan hänvisar till fliken ”Affärslunch”.

Dagens lunch

Ingår alltid salladsbuffé, bröd/smör, lättöl, mineralvatten, efterrättsbuffé av kakor och bakelser, kaffe, te.
Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.
Pris 110 kr per person

G = Glutenfri
L = Laktosfri

Vecka 43

Måndag

Currystekt kycklingfilé med mangosås & grönsaksris (G,L)

Pocherad torsk med hummersås, kokt potatis & gröna ärtor (G,L)

Falafel med tahinisås, grönsaksris & saltgurka (G)

Ricotta/spenat tortellini med tomat& gorgonzolasås samt parmesanost (L)

Veckans soppa 120:-

Gulaschsoppa med gräddfil (G,L) (laktosfri utan gräddfil)

Tisdag

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon (G, L)

Kapkummel med kaprissmör & dillslungad potatis (G)

Dahl, indisk linsgryta med kokosmjölk & grönsaker samt ris (G,L,Vegan)

Ricotta/spenat tortellini med tomat& gorgonzolasås samt parmesanost (L)

Veckans soppa 120:-

Gulaschsoppa med gräddfil (G,L) (laktosfri utan gräddfil)

Onsdag

Stängt (Fullbokad)

 

Torsdag

Kokt kalv i dillsås med kokt potatis (G,L)

Gratinerad koljafilé med manchego ost, tomat & gräslök serveras med tärnad potatis & chimichurri (G,L)

Ratatouille med ris (G,L,Vegan)

Ricotta/spenat tortellini med tomat& gorgonzolasås samt parmesanost (L)

Veckans soppa 120:-

Gulaschsoppa med gräddfil (G,L) (laktosfri utan gräddfil)

 

Fredag

Kyckling schnitzel med skysås, klyftpotatis & citron (L)

Westmans fiskgryta med saffran, fänkål, rotfrukter, kokt potatis & aioli (G,L)

Vegetarisk lasagne

Ricotta/spenat tortellini med tomat& gorgonzolasås samt parmesanost (L)

Veckans soppa 120:-

Gulaschsoppa med gräddfil (G,L) (laktosfri utan gräddfil)

 

Affärslunch

Affärslunchen hålls i gemenskap i en lugn miljö på reserverade bord här på Restaurang Westman. Ni har alltid uppdukade bord, dedikerad serveringspersonal samt möjligheten att betala via faktura eller kort.
Ingår alltid sallad, bröd/smör, lättöl, mineralvatten, efterrättsbuffé, kaffe, te.
Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.
Pris per person 225 kr exkl. moms.

G = Glutenfri
L = Laktosfri

Måndag
Ugnsbakad laxfilé med hummersås, kokt potatis & brysselkål (G,L)

Tisdag
Majskyckling med oliv & salamisås, rostad potatis samt sparris (G,L)

Onsdag
Kapkummel med timjansås, kokt potatis & ångad broccoli (G,L)

Torsdag
Torskrygg med kokt potatis, ägg, pepparrot, citron & skirat smör (G)

Fredag
Majskyckling med rödvinsås, rostad potatis & haricoverts (G,L)

 

Två- eller Trerättersmiddag

Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.

Kombinera din egen 2- eller 3-rätters, välj en av följande förrätt, varmrätt och/eller dessert.

Förrätt
Råraka med créme fraiche, löjrom, rödlök, citron & dill 179 kr
Vin: Last Night a Riesling Saved my Life, Tyskland

Halstrad pilgrimsmussla med purjolökspuré, friterad lök, fänkålscrudité samt skirat saffranssmör 179 kr
Vin: Rex Goliath Chardonnay, USA

Bifftartar med äggula, kapris, rödlök, körvel samt rosepeppar 169 kr
Vin: Fairview Chenin Blanc, Sydafrika

Kantarellsoppa med örtcreame 169kr
Vin: Poggio Grillo, Italien

Varmrätt
Stekt piggvar med jordärtkockpuré, brynt smör, pepparrot, stekt bacon samt krasse 320 kr
Rött vin: Poggio Anima Sangiovese, Italien
Vitt vin: Camden Park, Australien

Svampgratinerad oxfilé med timjansky, sparris samt stekt potatis 295 kr
Vin: Cantareus des Garrigues, Frankrike

Majskycklingfilé med porterkokta champinjoner samt bakad sötpotatis med grönkål
& ädelost 285 kr
Vin: Humilitat, Spanien

Fikoncarpaccio med parmesanpuffar, ruccola, hallonbalsamicokräm samt rostade
pinjenötter 280 kr
Vin: Rex Goliath Pinot Noir, Frankrike

Efterrätt
Crème Brûlée 125 kr

Key lime – paj i cocktailglas med färska jordgubbar samt riven vitchoklad 115 kr

Vaniljpanacotta med äppelkakscrunch, färska bär samt halloncoulis 120 kr

Ingefärspäron med kanel, mynta samt vaniljglass 125 kr

*Rekommenderade viner är framtagna av vår sommelier