Observera att vi inte tar emot bordsreservationer för vanliga
luncher utan hänvisar till fliken ”Affärslunch”.

Dagens lunch

Ingår alltid salladsbuffé, bröd/smör, lättöl, mineralvatten, efterrättsbuffé av kakor och bakelser, kaffe, te.
Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.
Pris 110 kr per person

G = Glutenfri
L = Laktosfri

Vecka 38

Måndag

Örtgriljerad kycklingfilé med basilika creme, bönsallad & stekt potatis (G)

Kapkummel med kaprissmör, kokt potatis & ångad broccoli (G)

Falafel med ris, aubergineröra & saltgurka (G)

Pasta med biff, rödvin, grädde & basilika samt parmesanost

Veckans sallad 120:-

Avokadosallad med kronärtskockor, pinjenötter & cocktailtomater samt senapsvinägrett

(L, G, Vegan)

Tisdag

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon (G, L)

Torsk med potatismos, bacon & champinjonsås (G,L)

Gratinerad chevré med rödbetscarpaccio, valnötter samt honung

Pasta med biff, rödvin, grädde & basilika samt parmesanost

Veckans sallad 120:-

Avokadosallad med kronärtskockor, pinjenötter & cocktailtomater samt senapsvinägrett

(L, G, Vegan)

Onsdag

Pannbiff med potatismos, gräddsås samt picklad rödlök

Koljaryggfilé med dillsås, kokt ägg samt färsk potatis (G,L)

Gnocchi med smör & salvia samt parmesanost

Pasta med biff, rödvin, grädde & basilika samt parmesanost

Veckans sallad 120:-

Avokadosallad med kronärtskockor, pinjenötter & cocktailtomater samt senapsvinägrett

(L, G, Vegan)

Torsdag

Korvstroganoff med ris & saltgurka (G,L)

Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis, gröna ärtor & citron

Rotfruktstroganoff med ris & saltgurka (G,L)

Pasta med biff, rödvin, grädde & basilika samt parmesanost

Veckans sallad 120:-

Avokadosallad med kronärtskockor, pinjenötter & cocktailtomater samt senapsvinägrett

(L, G, Vegan)

Fredag

Flankstek med rödvinsås, rostad potatis & ångad broccoli (G,L)

Fiskwallenbergare med potatismos, skirat smör, gröna ärtor & aioli

Zucchiniplättar med syrlig potatissallad & tzatziki

Gnocchi med smör & salvia samt parmesanost

Veckans sallad 120:-

Avokadosallad med kronärtskockor, pinjenötter & cocktailtomater samt senapsvinägrett

(L, G, Vegan)

 

Affärslunch

Affärslunchen hålls i gemenskap i en lugn miljö på reserverade bord här på Restaurang Westman. Ni har alltid uppdukade bord, dedikerad serveringspersonal samt möjligheten att betala via faktura eller kort.
Ingår alltid sallad, bröd/smör, lättöl, mineralvatten, efterrättsbuffé, kaffe, te.
Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.
Pris per person 225 kr exkl. moms.

G = Glutenfri
L = Laktosfri

Måndag
Laxfilé med vitvinsås, kokt potatis & fänkålscrudité (G,L)

Tisdag
Örtstekt majskyckling med salamisås, oliver samt rostad potatis (G)

Onsdag
Boeuf bourgignon med rökt sidfläsk, champinjoner, morötter & syltlök samt potatismos (G,L)

Torsdag
Stekt kapkummel med timjansås, ångad broccoli & örtslungad potatis (G,L)

Fredag
Flankstek med rödvinsås, örtstekt potatis & sparris (G,L)

 

Två- eller Trerättersmiddag

Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.

Kombinera din egen 2- eller 3-rätters, välj en av följande förrätt, varmrätt och/eller dessert.

Förrätt
Råraka med créme fraiche, löjrom, rödlök, citron & dill 179 kr
Vin: Last Night a Riesling Saved my Life, Tyskland

Halstrad pilgrimsmussla med purjolökspuré, friterad lök, fänkålscrudité samt skirat saffranssmör 179 kr
Vin: Rex Goliath Chardonnay, USA

Bifftartar med äggula, kapris, rödlök, körvel samt rosepeppar 169 kr
Vin: Fairview Chenin Blanc, Sydafrika

Kantarellsoppa med örtcreame 169kr
Vin: Poggio Grillo, Italien

Varmrätt
Stekt piggvar med jordärtkockpuré, brynt smör, pepparrot, stekt bacon samt krasse 320 kr
Rött vin: Poggio Anima Sangiovese, Italien
Vitt vin: Camden Park, Australien

Svampgratinerad oxfilé med timjansky, sparris samt stekt potatis 295 kr
Vin: Cantareus des Garrigues, Frankrike

Majskycklingfilé med porterkokta champinjoner samt bakad sötpotatis med grönkål
& ädelost 285 kr
Vin: Humilitat, Spanien

Fikoncarpaccio med parmesanpuffar, ruccola, hallonbalsamicokräm samt rostade
pinjenötter 280 kr
Vin: Rex Goliath Pinot Noir, Frankrike

Efterrätt
Crème Brûlée 125 kr

Key lime – paj i cocktailglas med färska jordgubbar samt riven vitchoklad 115 kr

Vaniljpanacotta med äppelkakscrunch, färska bär samt halloncoulis 120 kr

Ingefärspäron med kanel, mynta samt vaniljglass 125 kr

*Rekommenderade viner är framtagna av vår sommelier