08-121 530 50 info@westmanska.se

 

 

Observera att vi inte tar emot bordsreservationer för vanliga luncher utan hänvisar till fliken ”Affärslunch”.

Dagens lunch

Ingår alltid salladsbuffé, bröd/smör, lättöl, mineralvatten, efterrättsbuffé av kakor och bakelser, kaffe, te.

Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.

G = Glutenfri
L = Laktosfri
Pris 110 kr per person

Vecka 21

Måndag

Chorizo med stekt potatis & persilje tzatziki (G)

Ugnsbakad torskfilé med gräslöksås, kokt potatis & fänkål (G,L)

Falafel med ris, hoummus, baba ganoush & saltgurka (G)

Ricotta/spenat tortellini med smör & salvia

Veckans sallad 120:-

Chevré med rödbetor, fikon, valnötter & honung (G,L)

Tisdag

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon (G, L)

Stektfläsk med löksås & kokt potatis (G)

Pocherad flundra med vitvinsås & dillslungad potatis (G,L)

Raggmunk med stuvad svamp, fetaost & ruccola (G)

Ricotta/spenat tortellini med smör & salvia

Veckans sallad 120:-

Chevré med rödbetor, fikon, valnötter & honung (G,L)

Onsdag

Korvstroganoff med ris & saltgurka (G,L)

Stekt strömming med skirat smör, rårörda lingon, potatismos &citron

Rotfrukts stroganoff med ris & saltgurka (G)

Ricotta/spenat tortellini med smör & salvia

Veckans sallad 120:-

Chevré med rödbetor, fikon, valnötter & honung (G,L)

Torsdag

Helstekt kotlettrad med svampsås & färsk potatis (G,L)

Friterad fisk med tartarsås, kokt potatis & citron

Zuccini & morotsplättar med örtpotatis serveras med yoghurt & myntasås

Ricotta/spenat tortellini med smör & salvia

Veckans sallad 120:-

Chevré med rödbetor, fikon, valnötter & honung (G,L)

Fredag

Pytt i panna med stekt ägg & rödbetor (G,L)

Stekt kummel med kapris, skirat smör, citron & kokt potatis (G)

Veggie panna med stekt ägg & rödbetor (G,L)Ricotta/spenat tortellini med smör & salvia

Veckans sallad 120:-

Chevré med rödbetor, fikon, valnötter & honung (G,L)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Affärslunch

Affärslunchen hålls i gemenskap i en lugn miljö på reserverade bord här på Restaurang Westman. Ni har alltid uppdukade bord, dedikerad serveringspersonal samt möjligheten att betala via faktura eller kort.

Ingår alltid sallad, bröd/smör, lättöl, mineralvatten, efterrättsbuffé, kaffe, te.

Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.

 Pris per person 225 kr exkl. moms

Måndag

Ugnsbakad laxfilé med mandeltäcke, gräslöksås & färsk potatis (G,L)

Tisdag

Helstekt Oxfilé med portvinsås, selleri & päron puré med rostad potatis (G,L)

Onsdag

Ugnsbakad torskrygg med brynt smör, stekt bacon & potatismos (G)

Torsdag

Pepparstekt med rosmarinsky, smörstekta champinjoner samt stekt potatis (G)

Fredag

Majs kycklingfilé med porterkokta champinjoner samt bakad sötpotatis med grönkål & ädelost (G)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Två- eller trerättersmiddag

Vi använder närproducerade, ekologiska och miljö-/klimatcertifierade råvaror i största möjliga mån.

 

Kombinera din egen 2- eller 3-rätters, välj en av följande förrätt, varmrätt & dessert

Förrätt

Råraka med crème fraiche, löjrom, rödlök, citron & dill 179 kr
Vin: Last Night a Riesling Saved my Life, Tyskland

Halstrad pilgrimsmussla med purjolökspuré, friterad lök, fänkålscrudité samt skirad saffranssmör 179 kr
Vin: Rex Goliath Chardonnay, USA

Bifftartar med äggula, kapris, rödlök, körvel samt rosepeppar 169 kr
Vin: Fairview Chenin Blanc, Sydafrika

Kantarellsoppa med örtcreame 169kr
Vin: Poggio Grillo, Italien

Varmrätt

Stekt piggvar med jordärtkockpuré, brynt smör, pepparot, stekt bacon samt krasse 320 kr
Rött vin: Poggio Anima Sangiovese, Italien
Vitt vin: Camden Park, Australien

Svamp gratinerad oxfilé med timjansky, sparris samt stekt potatis 295 kr
Vin: Cantareus des Garrigues, Frankrike

Majskycklingfilé med porterkokta champinjoner samt bakad sötpotatis med grönkål
& ädelost 285 kr
Vin: Humilitat, Spanien

Fikoncarpaccio med parmesanpuffar, ruccola, hallonbalamicokräm samt rostade
pinjenötter 280 kr
Vin: Rex Goliath Pinot Noir, Frankrike

Efterrätt

Creame bruleé 125 kr

Key lime – paj i cocktailglas med färska jordgubbar samt riven vitchoklad 115 kr

Vaniljpanacotta med äppelkaks crunch, färska bär samt halloncoulie 120 kr

Ingefärspäron med kanel, mynta samt vaniljglass 125 kr

 

*Rekommenderade viner är framtagna av vår sommelier

 

 

 

 

 

 

 

Lunchtider

Mån-Fre kl. 10.30-14.00

Vid bokning av frukost, affärslunch eller middag vänligen kontakta restaurangen på

08-121 530 50

Boka Affärslunch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev!

Affärslunch
WordPress Themes